Euphoria Hungarian

Mi az Euphoria?
Eufória van egy egyszerű, rugalmas és könnyű–programnyelvet tanul meg. Ez gyorsan bérbe ad téged és könnyen Windowszal, DOS-szal, Linuxszal és FreeBSDdel kapcsolatos programokat fejleszt. Eufóriát bocsátottak ki 1993-ban először. Mióta akkor Rapid Deployment Software kitartóan javító volt ez növekvő számú lelkes felhasználó segítségével. Bár Euphoria alsóindexet nyújt miközben megáll, kezdőérték nélküli változó miközben megáll, és több másik futásidejű csekk, ez rendkívül gyors. Az emberek arra használják azt, hogy programokat fejlesszen ki Windows GUI-nak, nagysebességű DOS játékok, és Linux/FreeBSD X Windows-programok. Ez CGI-nek szintén nagyon hasznos (háló alapú) programozás
Az Euphoria csomag most teljesen szabad, és a letöltéscsomag ráadásul tartalmazza a teljes, nyitott forráskódot. Adományokat fogadnak el.
Az, ami az Euphoria felhasználók, mondó .
Az eufória nagyon növelte a termelékenységemet azáltal, hogy jelentősen fejlesztési időt csökkentett!
Vincent H – Oregon, USA
Beszéltem azzal, hogy egy fickó egy játékon Euphoriáról fórumot programozott, és neki szüksége volt egy kevés segítségre, úgyhogy gyorsan ellenőriztem a dokumentációt hogy javítsam meg a kódját, és felfedeztem, hogy Euphoria egy nagyon-nagyon jó nyelv volt. Ennek hatalma van és egy jó ALGOL/BASIC mint szintaxis, aminek volt én, azóta is görbült.
Derek Newhall – a Massachusettsi Falmouth
Néhány éven keresztül használtam PowerBASICet, és a DOS verzióival kielégítettek. PowerBASIC első Windows-verzióival én elégedetlen voltam, de nem találtam egy másikat nyelvnek, amit az felülmúlna, találkozik a szükségeimmel. Akkor olvastam Euphoriáról comp.lang.basic.powerbasicen. Megerőltető Euphoria után meghaltam a magas addiktív potenciálja miatt. 🙂
Juergen Luethje – Berlin, Németország
Kiválasztottuk a programnyelvet Euphoria, a nyelvként támogatásra a laboratóriumunk edz a kurzusban. A nyelvet választották az egyszerűségéért még erőteljes sokoldalúságot parancsol. A célunknak tömör és pontos algoritmusokat kell fejlesztenie (készlet lép) az matematikai feladatokat old meg. Nem akarunk elárasztottá válni egy olyan programozó paradigmával, ami elsötétíti a fő célunkat. Meg fogunk próbálni előfizetni a KISS elvre.
Prof. Kuntz – matematikaosztály,
A Monmouth University (New Jersey)
Amikor alapítom Euphoriát 2000-ben, nagyon érdeklődtem eziránt, mert nekem nem kellett részleteznem egy típust mindegyik változóért (melyik volt új nekem). Egy másik dolog az a kód van *nagyon olvasható* és nekem nem volt semmilyen problémám, ami érti a mások kódját. Néhány nap alatt megtanultam azt. Azonnal tájékoztattam a barátaimat arról a nyelvről, amit éppen felfedeztem. Azután minden, amit nekem tudnom kellett, az volt, hogy a harmadik félhez tartozó könyvtárak hogyan működtek. Euphoriában nincs mint bonyolult szintaxis vagy kivételek semmi.
Randy Sugianto – Indonézia
Éppen történetesen csináltam valamit JavaScriptben, azután csináltam azt Euphoriában, és ez annyira kész volt gyorsabb. Akkor C csináltam valamit++, és ez szintén annyira sokkal gyorsabb volt (gyorsabb fejlesztési idő). Ugyanaz történet VB-vel, és néhány másik. És szerettem olyan jól, mint Windows játszani DOS-ban, és mindaz volt együtt EU-ban annyira hogy érjem el, hogy egy hosszú történet rövidre záródjon, éppen görbévé váltam és a rehabilitáció (a C barátom közül mindegyik, aki ráadásul tesz egy beavatkozást) nem kapott engem tisztán. Nem gondolom azt, hogy most be tudom fejezni. Using C egy kijózanodó tapasztalat, de az EU-t tudják használni, és részletekre tud ilyen nagy figyelmet igényelni az ez második természetként válik programozni ahogy beszél.
Daniel Kluss – a Nevadai Las Vegas
Körültekintővé váltam programozás enyém késik negyven, és QBASIC alapjait tanította magamnak kíváncsiságból és érdeklődésből, amikkel írtam néhány a személyes használatommal kapcsolatos kicsi, egyszerű programot. Akkor elkezdtem C alapjait tanítani magamnak/C++. Legjobb esetben alapítom azt, csak egyszerű mintaprogramokat tudtam másolni az olyan könyveket tanít magadnak, amiket olvastam, – képtelen voltam, hogy befejezzek bármilyen hibamentes programokat, amiket tudtam használni, magam. Átkutattam a világhálót egy alternatív programnyelv után, és találkoztam Pythonnal, Perl, java és így tovább – és szintén Euphoria. Alakítottam azt, ha Euphoria igazán Basic-nél Simpler volt, C More Powerful volt++, és szabad, azután ez csak megfelelő lehetne számomra. Kezdetben engem ahhoz vonzottak, hogy periferikus dolgoknak tűntem, – a dokumentáció tiszta, tömör és pontos volt; a nyelv rugalmasságáról és egyszerűségéről beszéltél; úgy tűntél, hogy büszke vagy a nyelvre; úgy tűntél, hogy nagylelkű vagy abban, hogy mit adtál ingyen. Voltam *nagyon* segített David Gay A Beginner Guide-ja Euphoriának; ez igazán segített nekem jobban annyira értékelni a nyelvet és érteni őt. Másik Euphorians – és te magad – akármikor nagylelkű, barátságos, és türelmes volt mindazonáltal kérdéseket tettem fel jelentéktelen. Ennyire hajtott a bizalmam, és biztatott engem, hogy tartsak ki a nyelvvel. A kapcsolatomat Euphoriával lepecsételték, amikor elkezdtem teljes, dolgozó, nem jelentéktelen programokat írni. QBASICkel kifinomultabbak voltak, mint az előző erőfeszítéseim, fogalomban voltak egyszerűbbek, de nem szükségképpen volt nehezebbek írni. Legalsó sorozat: a programjaim működtek, és ők hibamentesek voltak! Szeretem használni Euphoriát; ezzel szeretem a programozást. Ez segített nekem érteni, keresztül gondolkodni, és használni sok programozó fogalmat (simítsd ki OOPot!) és nekem nem kellett el felejtenem semmit, amit Euphoria tanított nekem. A nap végén (jól… egy két hét), tudok írni egy olyan programot, ami működik, hibamentes, és teszi a munkáját. Én még mindig lelkes bejegyzett felhasználó vagyok, és teljesen szándékomban áll feljavításokat venni. Köszönet egy boldog programozó tapasztalatért. 🙂
Alex Caracatsanis – Mildura, Ausztrália
Hogyan tudok megtudni többet? Engedd meg nekem, hogy futtassak egy mintaprogramot
Hivatalos dokumentáció:
Neked azzal kellene kezdened, hogy megnézted a README fájlt. A teljes készlet dokumentáció menetel az Euphoria Reference Manualt beleértve , az Euphoria Database System (EDEK) és az Euphoria To C Translator elérhető ezen az internetes oldalon. Meg tudod nézni azt, át tudod kutatni azt, és a Public Domain Euphoria csomag részeként le tudod tölteni azt.
Harmadik fél dokumentáció:
Több dokumentációt és leírást raktároznak el az Archive-ban.
Search EUforum:
11-et tudsz átkutatni évek (80,000 üzenet fölött) vita az EUforumről – Euphoria üzenőtábla .
FAQ eufóriáért:
C.K Lester Texas, fejlődni egy FAQ Euphoriának .
Cikkek eufóriáról:
Mark Gibbs Euphoriáról Euphoric NetWork WorldbenJonas Temple fejlesztette FROGOT Euphoriában. Ez az IBM iSeries. használatért egy adatbázis-hasznosság A legújabb verziója újonnan használja Euphoria 3.0’s-t többfeladatos feldolgozásjellemző.

Nemrég mondták 3D2F.com Th szerkesztői (2008 januárja) az Euphoria könnyűvé tesz szoftverfejlesztést.

Egyebek…:
Találd meg, milyen nép mondóak Euphoriáról Download.comön.
Egy gyors Windows-akció játékért, amit teljesen írtak Euphoriában, vizsgáld át Squid Blaster (5.7MB-OT) Liquid Nitrogen által. (Másik kiváló játékokért látja az Archive Games részét.)Néhányért, ami 3-at kábít el,-D animáció, lát Mark Brown Euphoriának Horde3D.

Insight Concepts kibocsátott két különböző kereskedelmi programot, amit felírtak, Euphoria:

  • Köpeny
  • Rím & vers

és nemrég Egisca kibocsátotta Nexus Radiót, és nekik ráadásul van egy tévéreklámjuk ezért. Mind a három ügyben a végső termék le volt fordítva arra, hogy C C használta az Euphoriát, Translator , azután összeállított egy optimalizáló C szerkesztő.Ez a weboldal tartalmaz több mint 1900 Windowszal, DOS-szal, Linuxszal és FreeBSDdel kapcsolatos Euphoria programot miközben több alkalmazási területet fed be. Lásd Recent User Contributionst és az Archive oldalakat. A legtöbb program teljes forráskóddal jön, és neked le kell töltened majd a szabad Public Domain Euphoria csomagot mielőtt futtatod őket.

Ha szeretnéd tenni Euphoriát a kedvenc szabadszoftver/shareware-, tudod használni ezt a kényelmes PAD fájlt:

http://www.RapidEuphoria.com/euphoria_pad.xml

Neked éppen szállítanod kell a fenti internetcímet a shareware-weboldalba, és néhány ügyben, amit szintén kérni fognak tőled hogy szedjék a legjobb kategóriát, (e.g. programnyelvek, programozó eszközök , stb.).

Ezt a weboldalt fenntartják Robert Craig és Junko C Miura Rapid Deployment Software

 

Page Updated: June 28, 2017