Composting Hungarian

Vörös Wiggler férgekkel komposztáló

Red Wigglers class
Vancouver Cityje – Wormshop városi farmer

Alapvető útmutató a féreghez komposztáló

Gillian Elcock által
és Josie Martens
(C) Szerzői jog: City farmer 1995

 

Miért komposzt?

Az újrahasznosítás, amit egy komposztba való háztartás szerves hulladéka megengedi nekünk, hogy visszaküldjünk, rosszul szűkölködött szerves anyag a talajra. Így részt veszünk a természet ciklusában, és csökkentünk szemetet, ami bemegy zsendülő feltöltött területekbe.

Miért komposzt férgekkel?

Féreg komposztáló egy módszer az újrahasznosításra táplálékhulladék egy gazdag, sötét, föld-szagoló talajjavító szer. Az szuper a féreg előnye komposztáló van az ez így bent és kinn kész lehet megengedő évkör komposztáló. Ez szintén lakáslakókat nyújt egy eszközök komposztáló. Röviden féregkomposztot csinálnak egy tartályban, amit megnedvesített ágyneművel töltöttek, és redworms. Hozzáadja a táplálékhulladékodat az idő egy időszakáért, és a férgek és mikroorganizmusok végül át fogják alakítani az egész tartalmat gazdag komposzttá.

A következő információ az a féreg hálózatával kapcsolatos tapasztalatok alapján composters*, amiket összekapcsoltak City Farmernek, Vancouver, és a kiváló és gyakorlati könyv: A férgek Mary Appelhof által eszik a szemetemet. Ezt a könyvet résztvevőknek nyújtják a Vancouver/City Farmer Wormshops Cityjében. Ez a rövid bevezetés a féregbe komposztáló van csak egy alapvető vezető, és amíg megpróbáltuk tartalmazni a szükséges információ egészét hogy kapjunk téged, és a férgeid kezdődtek, ajánljuk azt, szintén olvastad a könyvet – ez erről az eljárásról tele van hasznos és lenyűgöző részletekkel. Szintén egyig tudsz csinálni egy látogatást a Compost Demonstration Gardens a Greater Vancouverben látni féregkomposzt-ládákat, ahogy aktívan működnek, és beszélni tapasztalt személyzettel. Forródrótnak nevezi a komposztot, (604) 736-2250.

Nekem mire van szükségem hogy indítsanak el?

A TARTÁLY

Fát és műanyag tartályokat használunk. Bármelyik építi vagy veszi, vagy használja a képzeletedet és mint egy öreg konyhaszekrényfiók, törzs vagy eldobott hordó hasznosít újra valamit. Jobban szeretjük a fát, mert ez több abszorbens és egy jobb szigetelő a férgekért. Műanyag tartályokat használunk de azt találjuk, hogy a komposzt hajlik arra, hogy éppen benedvesítsék. Kísérletezz és találd meg kint, ami működik érted és a férgeidért.

Útmutató a tartály méretéhez

Worms Eatben a Garbage-om, Mary Appelhof azt javasolja, hogy egy héten keresztül meg kellene mérni a háztartási táplálékhulladékodat (fontokban), azután a felszíni terület egy négyzetlábát nyújtja kopog. A konténermélységnek nyolc és tizenkét hüvelyk között kellene lennie. Opciók egyig nagy (és nehéz) doboz kisebb tartályú könnyebb miközben emelkedik és mozog, és több helyszínre eső választás. A könyv sokféle tartályt illusztrál.

A tartály méretétől függően fúrj 8-12 lyukat (1/4 – l/2 centizik) a légellátásért és csatornázásért való aljban. Egy műanyag ládának több csatornázásra lehet szüksége – ha a tartalom túl nedvessé válik, gyakorlatozik, több kilyukad. Emelj fel a téglákon levő ládát vagy a fából készült blokkokat, és helyezz egy tálcát alul elfogástúlzás-folyadékba, amit folyékony gyári trágyaként használhatnak.

A ládának szüksége van egy fedőre hogy nedvességet őrizzen meg és sötétséget nyújtson a férgekért. Ha a láda bent van, egy ív sötét műanyag vagy burlap a zsákvászon, amit lazán helyeztek az ágynemű tetőjén, fedőként elegendő. Külső ládákért egy szilárd fedél kívánatosabb hogy tartson távol felesleges dögevőket és esőt. Mint mi a férgeknek levegőre van szükségük hogy éljenek, annyira biztosak legyenek, hogy van a ládád, amit eléggé szellőztettek.

B ÁGYNEMŰ

Szükséges nyújtani egy nyirkos ágyneműt a férgekért hogy lakjon bent, és táplálékhulladékot temessen el.

A megfelelő lefektető anyagok összetépett újság és karton, összetépett eséslevelek, amiket felvágtak, szalma és másik halott növények, hínár, fűrészpor, komposzt és idős trágya. Megpróbálja sokként változtatni az ágyneműt a ládában ahogy lehetséges hogy több tápanyagot nyújtson a férgekért, és hozzon létre egy gazdagabb komposztot. Adj hozzá néhány maroknyi homokot vagy talajt hogy szükséges kőport nyújts, mivel a féreg az étel emésztése.

Ez nagyon fontos megnedvesíteni a száraz lefektető anyagokat mielőtt a ládába teszi őket, annyira az a teljes nedvességszint van kedvel egy csavart-kint szivacs. A ládának a megnedvesített ágynemű háromnegyed egészéről kellene szólnia. Emeld az ágyneműt finoman hogy olyan légtereket hozz létre, amik segítenek szagokat irányítani, és szabadabb mozgást adni a férgeknek.

KB. FÉRGEK

A két fajta földigiliszta legjobban alkalmazkodott hogy tekeregjen, komposztáló vagy az redworms: Eisenia foetida* (piros wiggler, brandling, vagy a trágyaféregként általában ismert) és Lumbricus rubellusök* őket gyakran találják idős trágyában és trágyakupacokban. Ne használj harmat-férgeket (a nagy méret-férgek talajban és komposztban alapulnak) ahogy valószínűleg nem maradnak életben.

Hol kapjuk a férgeidet?

Ha kalandosnak érzed magadat, stabilnak találsz egy lovat vagy farmer egy trágyával gyűjtsd a trágya egy bagfulját* és rakd halomba őt férgekkel. Ellenőrizd a sajátodat vagy egy barát komposztládáját férgekért. Szintén férgeket tudsz venni. Hívás, amit a Compost Hotline többért helybelin részletez, (Brit-Kolumbia) források redworms.

És lásd a Worm Supplier oldalunkat itt.

Nekem hány féregre van szükségem?

Mary Appelhof javasolja azt a férgek helyes aránya táplálékhulladékba kellene lenni: font egy nap alatt táplálékhulladékért használj két font férget (durván 2000). Ha képtelen vagy, hogy ennyire sok férget kérj meg, hogy kezdődjön, csökkentsd annak az összegét, hogy táplálékhulladék értsen egyet, amíg a népesség kitartóan növekszik.

Mivel etetem meg a férgeimet?

Táplálékdarabkákat, mint például a gyümölcsöt és zöldséghéjakat, szétporlasztott tojáshéjakat, teafiltereket és kávéföldeket, tudsz komposztálni. Ez tanácsos, hogy nem komposztál húsokat, tejtermék, olajos étel, és szagokkal mag problémák miatt, légy, és rágcsáló. Nincs üveg. műanyag vagy ónlemez.

Hogy legyet és szagproblémákat kerülj el, temesd el a táplálékhulladékot mindig azáltal, hogy félrehúzod az ágynemű egy részét miközben kirakod a hulladékot, azután titkold azt az ágyneművel megint. Áss el egymásutáni terheket különböző helyszínekben a ládában.

Nekem hol kellene lokalizálnom a férgemet Bin?

Féregládákat használhatnak bent egész évben, és kinn az enyhébb hónapok folyamán. A mozgó ládák előnye az, hogy őket tudják mozgatni, amikor az időjárási viszonyok változnak. Bent, az alagsorok kiváló helyszínek (meleg, sötét és száraz), de bármilyen tartalék teret hasznosíthatnak, amíg a hőmérsékletek 40-80 diploma között vannak F We tudja elkötelezett féreg compostersök* kiknek vannak kényelmes konyhai pultféregládáik. Kinn, ládákat tarthatnak csűrökben és garázsokban udvarokon és erkélyeken, vagy az udvarban. Őket távol kellene tartani a forró naptól és heves esőtől. Ha a hőmérsékletek leesnek 40 diploma alatt f., ládák bármelyiket mozgatni kellene bent, vagy bugyognia kellene szigetelt kinn.

Hogyan tartom fenn a Binemet?

Ha nálad táplálékdarabkákra van a felszíni terület helyes aránya férgekre, kevés van tenni, másik mint hozzáad étel, amíg körülbelül két és fél hónap átment. Akkorra kevésnek vagy eredeti ágyneműnek kellene lennie látható a ládában, és a tartalom barna és földi néző féregszereposztás lesz. A tartalom alaposan szintén nagy tételben csökkenni fog.

Fontos elkülöníteni a férgeket a befejezett komposzttól, különben a férgek el fognak kezdeni meghalni. Van több mód, hogy tegyék ezt. és fel tudod fedezni, hogy melyik legjobb neked. A leggyorsabb van egyszerűen mozgatni a befejezett komposztot több mint a láda egy oldalára helyezz új ágyneműt, amit az űrben létrehoztak, és tegyél táplálékhulladékot az új ágyneműbe. A férgek fokozatosan arrébb fognak menni és a befejezett komposztot leszűrhetik ahogy szűkölködött.

Ha neked van időd vagy használni akarod a komposzt egészét, ki tudod rakni a láda egész tartalmát egy nagy műanyag lepedőre és kézzel el tudod választani a férgeket. A legtöbb gyerek szeret segíteni ezzel vonulni és nekik férgekről tudod egy mókás leckévé változtatni azt. Figyel az apró. citrom alakú féregteleníts olyan burkokat, amik tartózkodnak két és húsz babaféreg között! Azáltal, hogy elkülöníted a férgeket a komposzttól, több férget mentesz meg a következő ládádért. A következő láda új ágyneműjével hozzáad a befejezett komposztból egy keveset, és használatért raktározza el a többit műanyag táskákban ahogy szükséges.

Hol használom a komposztomat?

A komposzt befőző talajjal lehet vegyes és használt szobanövényekért és udvartartályokért. Ez egy kiváló mulcs (terjesztés egy a talaj tetőjén levő rétegben) cserepes növényekért. Ha azt vetítik, azt hozzáadhatják mert palántákért főz be keverékeket, és szépen kondicionálóként szórhatják egy pázsitra. ltöt* használhatnak közvetlenül a kertben, bármelyik, akit beástak a talajba vagy egy mulcsként használtak.

Közös problémák és megoldások

A leggyakoribb probléma olyan kellemetlen, erős szag, amiket táplálékhulladékkal okoz az oxigén hiánya a komposztban túlterhelés miatt, hogy az étel túl sokáig üldögéljen, és a ládatartalom túl nedvessé váljon. A megoldásnak abba kell hagynia táplálékhulladékot adás hozzá, amíg a férgek és mikroorganizmusok legyőzték azt, milyen étel bent van ott, és finoman felszítani az egész tartalmat hogy engedje meg, hogy több szellőzik. Ellenőrizd a csatornázási lyukakat hogy arról győződj meg, hogy őket nem torlaszolják el. Több lyukat fúr ha szükséges. A férgek meg fognak fulladni, ha a környezetük túl nedvessé válik.

Férgeket tudtak hogy kússzanak az ágyneműből és az oldalakra és fedélre, ha a feltételek nekik hibásak. Ha a nedvességszint rendben látszik, az ágynemű túl savas lehet. Ez történhet, ha sokat adsz hozzá citrus héjak és másik savas ételek. Alkalmazkodj azáltal, hogy hozzáadsz egy kicsi kerti meszet és kivágást lent savas hulladékokon.

A bormuslincák egy alkalmi kellemetlenségek lehetnek. Elkedvetleníti őket azáltal, hogy mindig eltemeti a táplálékhulladékot, és nem túlterhelő. Tart egy műanyag lepedőt vagy az öreg szőnyeg darabja vagy a zsákvászon a ládában levő komposzt felszínén. Ha a legyek még mindig állandóak, mozgasd a ládát egy olyan helyszínbe, ahol a legyek nem lesznek kellemetlenek. Néhány barátságos pók közel segíteni fog légyproblémákat irányítani!

Az utolsó szó

Férgeket kivenni a természetes környezetükből és abból, hogy tartályokba tenni őket, létrehoz egy emberi felelősséget. Ők a saját egyedülálló szükségeikkel élő teremtmények, úgyhogy fontos nekik fenntartani egy egészséges élőhelyet és létrehozni őt hogy végezze el a munkájukat. Ha szállítod a helyes hozzávalókat és érdekel, a férgeid gyarapodni fognak és készíteni fognak komposztot neked. Boldog és sikeres komposztáló!

Page Updated: June 28, 2017